Ton van der Kroon

 heal yourself, heal the world

De Mystieke Kracht van België

Lezing 9 september 13.00u
OPEN DAG OOST WEST CENTRUM ANTWERPEN
AANMELDING: www.owc.be


WORKSHOP 11 – 14 oktober
ORVAL, ARDENNEN
TIJD: Aanvang donderdag 18u. Einde zondagochtend na het ontbijt ivm de verkiezingen in Belgie. KOSTEN: € 395
AANMELDING: www.owc.be


De lezing en de workshop gaan over de esoterische of mystieke traditie van Belgie, en de spirituele kracht ervan voor onze tijd. Aan bod komen onder andere de kabbalah en vrijmetselarij in Brussel; heilige geometrie; Dagobert, de laatste koning van de Merovingers; de macht van de Europese Unie en de zoektocht naar waarachtig leiderschap vanuit het hart. 

“Het is belangrijk dat dit verhaal gehoord wordt in een bredere kring, zodat de zaadjes geplant kunnen worden voor het nieuwe koningschap en het nieuwe koninginnenschap. Het gaat om het spirituele leiderschap van België dat zo lang ondergronds is gegaan. Een volk dat zo lang de last heeft moeten dragen van minderwaardigheid en onderwerping, omdat ze overheerst werd door krachten die macht en rijkdom naar zich toe trokken. Die werkten in naam van het duister, om het zo maar te zeggen. Je zou kunnen zeggen, mensen die onbewust waren en hun ego lieten prevaleren. Nu gaat het erom dat het hart weer spreekt. Het hart is het symbool van het ware koningschap. Door het hart terug te brengen in Orval, in de Ardennen, in België en in Europa, kan België bevrijd worden van zijn last die het met zich mee draagt. Overwonnen door zovele volkeren zal het zegevieren, zullen de dappere Belgen opstaan om hun plek in te nemen in het grotere wereldtoneel. Ze hebben een spirituele taak door verschillende volkeren met elkaar te verbinden, zoals ze ooit alle stammen van België verbonden. Zoals koning Dagobert, de laatste Merovingische koning, alle diverse volkeren van Europa verbond tot één groot rijk, Austrasië. Het gaat om de horizontale verbinding tussen verschillende volkeren en regionen en de verticale verbinding tussen hemel en aarde, tussen God en de mens en Moeder Natuur.”

Ton van der Kroon deed 20 jaar lang onderzoek in het gebied van Orval. Hij verkende verschillende heilige plaatsen, stuitte op het verhaal van de vergeten koning Dagobert, het heiligdom van de godin Arduina in de Ardennen, het gebroken zwaard van Godfried van Bouillon en het verhaal van de verloren ring van Mathilde in de abdij van Orval. Elementen uit een ver verleden die niet misstaan in een sprookje of mythe. Maar wat hebben deze verhalen te betekenen voor deze tijd? Herbergen ze een boodschap voor Belgie die nu pas onthuld kan worden? Kan het zijn dat persoonlijke onderdrukking en terughoudendheid te maken hebben met de collectieve onderdrukking? Waar ligt de bevrijding, zowel innerlijk als uiterlijk? 

NB. De workshop is een combinatie van innerlijk werk, ritueel, onderzoek, opstellingen en deelrondes. Je eigen proces staat voorop en wordt beschouwd in het grotere kader van Belgie en Europa. ‘Zo binnen, zo buiten. Zo boven, zo beneden.’ Je bent van harte welkom om deel te nemen.