Ton van der Kroon

 heal yourself, heal the world

Feest van Licht – Orval

Het einde van het jaar nadert; kerst en Nieuw jaar staan voor de deur…. tijd om naar binnen te keren en de balans op te maken. In vele spirituele tradities wordt op het meest donkere moment in het jaar het licht geboren; de Christus. Het licht leidt ons door de duisternis heen en kondigt een nieuwe dag aan. In deze workshop laten we ons leiden door ons innerlijke licht: de innerlijke Christus, die in ieder van ons verborgen zit. Vele malen zullen we sterven in ons leven voordat de Christus in ons kan verrijzen. Het is een lang proces van volwassen worden: vol-ledig mens worden, voorbij dualiteit en oordeel.

Thema’s die in deze workshop aan bod komen: loslaten van oude patronen, de heilige band tussen het mannelijke en het vrouwelijke, inwijdingsmysterieën, de kracht van de Godin, relaties en intimiteit, liefde en verlossing, dood en wedergeboorte.

“Dit is de tijd om je ware bestemming op te nemen en om in je volle licht te gaan staan. Om alle duisternis en angsten die er nog in je zijn onder ogen te zien, te accepteren en te omarmen, en volledig te verantwoordelijkheid te nemen: voor alle aspecten van je leven. Daarin openbaart zich als het ware de Christus energie, de opgestane mens die door de dood heen gaat en opnieuw geboren wordt, als man of als vrouw. Het gaat er alleen om om in het volle licht te gaan staan en jouw licht te laten schijnen op je omgeving, op je familie, op je geliefden, je collega’s. Laat je gebruiken door die grotere goddelijke kracht die door je heen wil stromen. Open je als instrument. Maak jezelf beschikbaar. Zeg hardop ‘Ik ben bereid. Ik ben bereid om te dienen, bereid om vol in het licht te gaan staan en mijn plek in te nemen.’ Dat is wat er van je gevraagd wordt op dit moment, in deze tijd in de geschiedenis waarin door de grotere duisternis je wordt uitgedaagd je licht te laten schijnen. Beide werken samen: zonder duister is er geen licht, zonder licht geen duisternis. Er rest alleen dankbaarheid.”

Ton van der Kroon reisde de afgelopen jaren naar Israel, de Sinai en Egypte en verdiepte zich daar in de inwijdingsmysterieën van de Essenen, Isis en Osiris, de liefdesgodin Hathor en de kennis van de “innerlijke Christus”. Hij geeft al dertig jaar workshops, o.a. voor mannen. Hij schreef “de Terugkeer van de koning; het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap” en “de Mystieke roos; relaties en sexualiteit als een weg naar God”. Zijn workshops kenmerken zich door eenvoud, eigen verantwoordelijkheid, plezier en de nooit eindigende zoektocht naar waarheid en liefde.

Startdatum: 20-12-2019
Einddatum: 23-12-2019

Locatie: Orval, Bois le Comte

Prijs:
– € 595 Prijs inclusief volpension verblijf (100% bio en vegetarische maaltijden) in vierpersoonskamer.

– € 395 indien particulier én netto-inkomen lager dan € 15.000 per jaar (inkomensbewijs voorleggen aug). Verblijf in één- of tweepersoonskamer mogelijk mits supplement van € 78.

 

 

Ja, ik meld me aan.

Bij inschrijving ga je akkoord met de principes van deelname.

<terug naar Programma>