Ton van der Kroon

 heal yourself, heal the world

Heart of Men VIII – Orval

Awakening the Warriors of the Heart…

THE WORLD NEEDS MEN WHO CELEBRATE THEIR MANHOOD, WHO CAN BE BOTH SENSITIVE AND STRONG, BOTH WISE AND CRAZY, BOTH MALE AND FEMALE. WE NEED A NEW EXAMPLE OF MASCULINITY, ONE THAT HONORS OUR WOUNDS AND FAILURES, AS WELL AS OUR QUALITIES, POWER AND BEAUTY. THIS NEW MAN IS BEING BORN OUT OF THE ASHES OF THE OLD, AND IT IS HAPPENING IN OUR LIFETIME. IF THERE IS ONE THING THE WORLD NEEDS NOW, IT IS THAT MEN ARE STANDING UP TO THEIR GREATNESS, TO BE WARRIORS OF THE HEART AND CARETAKERS OF THE EARTH. IT IS OUR FUTURE THAT IS AT STAKE, AND THE FUTURE OF OUR CHILDREN.”

TON VAN DER KROON

In vroeger tijd, en in oude culturen, kwamen mannen bij elkaar rond het vuur om hun verhalen te delen ; om de grote en kleine dingen van het leven te bespreken; en om inzicht en wijsheid te verkrijgen in zichzelf, in anderen en in de wereld om hen heen. Die levenswijsheid werd van oudere mannen op jongere mannen doorgegeven. Maar sinds lang ontbreekt die traditie. Mannen zijn eerder lonesome cowboys geworden. We zijn meer gericht op werk, carriere, sport, de TV of de computer..
Heart of men nodigt je uit om vier dagen met mannen bijeen te komen, in de prachtige bossen van de Ardennen. Vier dagen om met elkaar te praten, te dansen, te zingen, te delen, te stoeien….Om opnieuw te verkennen wat het betekent om man te zijn, om leiderschap te nemen, om kracht en kwetsbaarheid te delen, om hoofd, hart, handen en heupen met elkaar in verbinding te brengen, en om vrouwen en het vrouwelijke te eren vanuit gelijkwaardigheid. 
We zien overal in de wereld de gevolgen van een onvolwassen mannelijkheid als we kijken naar autoritaire leiders als Trump, Netanyahu, Poetin; een mannelijkheid die niet verbonden is met de aarde, met het vrouwelijke, met de bron van het goddelijke, wat dat ook mag zijn. Vrouwen nemen het voortouw om verandering te brengen. In grote groepen komen ze samen om een nieuwe koers aan te geven. De vraag die blijft hangen is: Waar zijn de mannen?
We nodigen je bij deze van harte uit. Heart of Men is gebaseerd op open space: een open programma waarin alles mogelijk is, en je vooral je eigen wijsheid en voeten mag volgen. Heart of Men wordt begeleidt door Ton van der Kroon en Jan Roelofs, pioniers van het mannenwerk in Nederland en Belgie.
DATA:  10 – 14 june, 2020
AANMELDING:  www.owc.be
KOSTEN:
– € 390 indien netto jaarinkomen lager dan € 20.000
– € 500 indien netto jaarinkomen tussen € 20.000 en € 40.000
– € 650 indien het jaarinkomen hoger is dan € 40.000
Verblijf inclusief volpension verblijf (100% bio en vegetarische maaltijden) in vierpersoonskamer.
(eenpersoonskamer slechts bij uitzondering mogelijk, b.v. medische noodzaak of luide snurker; extra kosten € 104)
We kijken nog nar de mogelijkheid om in tentjes te overnachten.
Ja, ik meld me aan.
Bij inschrijving ga je akkoord met de principes van deelname.
<terug naar Programma>