MANNEN DRIEDAAGSE

DATA
28 – 31 januari 2021
25 – 28 maart 2021
18- 21 november 2021

LOCATIE
Oost West Centrum, Orval, Ardennen

KOSTEN
€ 395 / € 595 / € 795, afhankelijk van inkomen.

AANMELDING
www.owc.be

PROGRAMMA
Ben je op zoek naar je identiteit als man? Wil je kracht en kwetsbaarheid verbinden?  Weet je wat je bestemming is in je leven? Worstel je met je naar je rol als vader, minnaar, zoon of partner? Meestal kunnen mannen persoonlijke of intieme zaken goed met vrouwen bespreken, maar de band met mannen blijft soms afwezig of oppervlakkig.  Vaak is dat een gevolg van een gebrek aan contact met onze vader; een hele generatie vaders van na de oorlog bleek afwezig, zowel emotioneel, fysiek als spiritueel. De conclusie die veel mannen trokken: we zoeken het zelf wel uit. De eenzame man werd geboren; the lonesome cowboy. Maar vaak ontdekken we in het leven dat we er alleen niet uitkomen. Het contact, de ondersteuning en de vriendschap met andere mannen is onontbeerlijk.

HET PAD VAN DE MAN
In dit weekend gaan we op zoek naar de ontbrekende aspecten van onszelf – onze pijn, onze kracht, onze talenten en schaduwzijden – en ontdekken we wat het betekent om anno nu man te zijn. Geen boeman of sukkel, geen softie of macho, maar een oprechte zoektocht naar wie we in wezen zijn. Wees welkom bij ’De terugkeer van de koning.’

MANNENWERK
In 1996 publiceerde Ton van der Kroon zijn “De Terugkeer van de Koning, het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap”. Veel mannen vonden hierin herkenning bij hun zoektocht naar wat het vandaag de dag inhoudt om man te zijn. Een flink aantal van die mannen vond hun weg naar Orval, waar Ton van der Kroon en Jan Roelofs vanaf 2002 twee keer per jaar de driedaagse mannenworkshop organiseerden. 

BEGELEIDING
De workshop wordt begeleidt door een team van 5 mannen: Ton en Jan worden geassisteerd door Dirk Koops, Vicky Froyen en Sven Beyers. Sven en Vicky maken live muziek gedurende de hele workshop. 

Ton (1965) is auteur van tien boeken over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij organiseert reizen naar krachtplekken over de hele wereld, en verdiept zich in de oude esoterische tradities, zoals de Katharen, de Essenen, de Druïden etc. Hij begeleidt in Israël jaarlijks een Healing Conferentie en in Andalusië het jaarlijkse Maria Magdalena Festival. Hij organiseert tevens mannengroepen in Gaza en in Israël.

Jan (1954) is opgeleid als journalist en jurist en is daarnaast geschoold in het Padwerk, gebaseerd op door Eva Pierrakos gechanneld materiaal. Als inleiding op het Padwerk schreef Jan de “Padwerk Reisgids” (2011), die inmiddels ook in een Amerikaanse en een Chinese vertaling verschenen is. In de mannendriedaagse werkt Jan met de combinatie van spirituele en psychologische inzichten uit het Padwerk.

BOEK
De Terugkeer van de Koning: “Het boek is een oproep aan de man om zijn werkelijke plaats in te nemen en om niet vanuit zijn hoofd of vanuit zijn buik, maar weer vanuit zijn hart te gaan leven. Daarmee geeft hij opnieuw vorm aan een oud en universeel thema: de terugkeer van de koning.” (achtste druk, in zes talen vertaald)

NB  FILMOPNAMES op 19-22 nov. 2020
Komende workshop in november doet Alexander Koning mee. Hij is een jonge documentairemaker en zal tijdens de workshop zijn camera op zijn schouder meenemen en filmen. Hij zal daarnaast gewoon onderdeel zijn van de workshop. De bedoeling is dat er een documentaire van wordt gemaakt, waarschijnlijk voor de NPO. Daarin wordt drie deze mannenworkshop gevolgd: een keer in Orval, een keer in Israel, een keer in Gaza. Dat betekent voor alle deelnemers een extra uitdaging: we zullen eerst even moeten wennen aan de camera, maar waarschijnlijk valt het na een dag al niet meer op. Het betekent echter ook dat je akkoord moet zijn dat je geheel of gedeeltelijk in beeld komt. Mocht je dat echt niet willen, dan vragen we je om deel te nemen aan de workshop in het voorjaar 2021.

<terug naar Programma>

Datum

28 - 31 jan 2021

Tijd

18:00 - 16:00

Locatie

Bois Le Comte
Orval, Belgium