over ton

ton van der kroon

“Mijn hele leven ben ik geraakt door een stille roep, of zo je wilt roeping. Een stem van binnen die me aanzet om al mijn tijd, energie en werk in dienst te stellen van ‘het groter geheel’. Dat heeft me enerzijds veel problemen gebracht maar ook ongelooflijk veel schoonheid, wijsheid en liefde gegeven. Ik noem het ‘de weg van het hart’. Die heeft me tot in de verste uithoeken van de wereld gebracht: ik heb traumahulpverlening in Gaza gegeven; energetisch werk gedaan in Iran, Noord Korea, India, Afrika en nog zo’n 30 andere landen; ik begeleid al dertig jaar mannen om hun eigen mannelijkheid, kracht en kwetsbaarheid te vinden, en ik ben gefascineerd door het verhaal van Maria Magdalena, als representant van het goddelijke vrouwelijke. Mijn motto: ‘De weg wordt gemaakt door hem te gaan.”

Steun ton's werk via stichting tree of life

Stichting Tree of Life wil bijdragen aan een maatschappelijke ontwikkeling die overal ter wereld gaande is: Een streven naar vrede, duurzaamheid, verbinding tussen culturen en religies en het ontwikkelen van compassie en begrip voor de ander. Wij vinden deze ontwikkeling van cruciaal belang in deze tijd van transformatie. De stichting heeft als specifiek doel het gedachtegoed van Ton van der Kroon te bewaren, te verspreiden en de ontwikkeling ervan te ondersteunen. Door de inspirerende boeken en teksten worden mensen aangezet tot creativiteit, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap. 

Collectieve verandering ligt daarbij in het verlengde van individuele ontwikkeling. Dit alles onder het motto: Heel de wereld, heel jezelf.