10.01 FRANCE, Amboise, De tweede fase van de liefdesrelatie

‘Op zoek naar Maria Magdalena. Dat is de queeste die jullie samen aan het gaan zijn. In eerste instantie was dat een queeste in het teken van de Grote Moeder, zoals jullie vorig jaar begonnen zijn op de Montserrat, waar ook sporen zijn geweest van Maria Magdalena. Jullie hebben een hele rondreis gemaakt om weer terug te keren naar het begin: door de doodsheid van Manresa heen en weer terugkeren naar de Tempel van de Moeder. Dat is wat je in dit leven ook weer doet. Het zijn allemaal cirkelbewegingen van het begin naar het eind, en het kwijtraken van de essentie van het Vrouwelijke.

Dit is wat de Tempeliers ook deden. De Tempeliers die hun orde in naam van de Vrouwe van Bethanië hadden opgericht. Oftewel Maria Magdalena, de Vrouwe met de Toren, de Magdalene.

Na dit jaar van zoeken naar de Ark, naar openstaan voor allerlei impulsen, komen jullie eigenlijk aan bij het tweede deel van jullie samenzijn en dat is het Tempeliersgedeelte. In dat kader zal het tweede jaar staan van jullie relatie. Snap je dat die twee mensen samen op het paard, ook een beeld van jullie samen is? Jullie zijn niet zozeer geliefden als wel medestrijders, alles voor een, in dienst van de liefde. En daarin beleven jullie de grootste liefde. Je moet het niet negatief opvatten. Want juist het dienstbaar zijn aan een hogere liefde brengt je persoonlijke liefde op een hoger niveau. Daarin overstijg je eigenlijk het persoonlijke, wat uiteindelijk niet anders kan in je spirituele ontwikkeling, dat je die twee integreert. Dat dat één wordt. Er ontstaat een soort driehoek. Dit is de verliefdheid met de Liefde met een hoofdletter ‘L’ erbij; dan ontstaat er een driehoek naar boven toe, waarin je samen dient en de liefde beleeft.’

(31-03-09)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]