DE TERUGKEER VAN DE KONING

DATA
29 februari – 3 maart 2024
21 – 24 november 2024

LOCATIE
Bois le Comte, Orval, Ardennen

MANNEN DRIEDAAGSE IN ORVAL
Ben je op zoek naar je identiteit als man? Wil je kracht en kwetsbaarheid verbinden?  Weet je wat je bestemming is in je leven? Worstel je met je naar je rol als vader, minnaar, zoon of partner? Meestal kunnen mannen persoonlijke of intieme zaken goed met vrouwen bespreken, maar de band met mannen blijft soms afwezig of oppervlakkig.  Vaak is dat een gevolg van een gebrek aan contact met onze vader; een hele generatie vaders van na de oorlog bleek afwezig, zowel emotioneel, fysiek als spiritueel. De conclusie die veel mannen trokken: we zoeken het zelf wel uit. De eenzame man werd geboren; the lonesome cowboy. Maar vaak ontdekken we in het leven dat we er alleen niet uitkomen. Het contact, de ondersteuning en de vriendschap met andere mannen is onontbeerlijk.

DE TERUGKEER VAN DE KONING
In dit weekend gaan we op zoek naar de ontbrekende aspecten van onszelf – onze pijn, onze kracht, onze talenten en schaduwzijden – en ontdekken we wat het betekent om anno nu man te zijn. Geen boeman of sukkel, geen softie of macho, maar een oprechte zoektocht naar wie we in wezen zijn. Wees welkom bij ’De terugkeer van de koning.’

KOSTEN
€ 440 / € 660 / € 880, afhankelijk van inkomen.
440 indien netto-inkomen lager dan 20.000 euro per jaar (inkomensbewijs voorleggen aub); 660 euro indien netto-inkomen lager dan 40.000 euro per jaar; 880 indien bedrijf of netto-inkomen hoger dan 40.000 euro per jaar. Prijs op basis van volpension verblijf (100% bio en vegetarisch) in vierpersoonskamer. Een- of tweepersoonskamer: + 102 euro.

AANMELDING
ww.owc.be

MANNENWERK
In 1996 publiceerde Ton van der Kroon zijn “De Terugkeer van de Koning, het boek voor mannen over liefde, lust en leiderschap”. Veel mannen vonden hierin herkenning bij hun zoektocht naar wat het vandaag de dag inhoudt om man te zijn. Een flink aantal van die mannen vond hun weg naar Orval, waar Ton van der Kroon en Jan Roelofs vanaf 2002 twee keer per jaar de driedaagse mannenworkshop organiseerden. 

BEGELEIDING
De workshop wordt begeleidt door een team van 5 mannen: Ton en Jan worden geassisteerd door Dirk Koops, Vicky Froyen en Sven Beyers. Sven en Vicky maken live muziek gedurende de hele workshop. 

Ton (1965) is auteur van tien boeken over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij organiseert reizen naar krachtplekken over de hele wereld, en verdiept zich in de oude esoterische tradities, zoals de Katharen, de Essenen, de Druïden etc. Hij begeleidt in Israël jaarlijks een Healing Conferentie en in Andalusië het jaarlijkse Maria Magdalena Festival. Hij organiseert tevens mannengroepen in Gaza en in Israël.

Jan (1954) is opgeleid als journalist en jurist en is daarnaast geschoold in het Padwerk, gebaseerd op door Eva Pierrakos gechanneld materiaal. Als inleiding op het Padwerk schreef Jan de “Padwerk Reisgids” (2011), die inmiddels ook in een Amerikaanse en een Chinese vertaling verschenen is. In de mannendriedaagse werkt Jan met de combinatie van spirituele en psychologische inzichten uit het Padwerk.

BOEK
De Terugkeer van de Koning: “Het boek is een oproep aan de man om zijn werkelijke plaats in te nemen en om niet vanuit zijn hoofd of vanuit zijn buik, maar weer vanuit zijn hart te gaan leven. Daarmee geeft hij opnieuw vorm aan een oud en universeel thema: de terugkeer van de koning.” (achtste druk, in zes talen vertaald)

<terug naar Programma>

Datum

29 feb 2024 - 03 mrt 2024

Tijd

18:00 - 16:00

Locatie

Bois Le Comte
Orval, Belgium