06.24 EGYPTE, Aswan, Het zwarte goud

‘Op de bodem van het Nassermeer, dat eigenlijk het meer van Nubië zou moeten heten, omdat het de hele Nubische cultuur bedekt en overstroomd heeft, ligt het goud van de zwarte farao’s. Het is dit spirituele goud dat gebruikt werd voor inwijding en verlichting, spirituele verlichting. Maar omdat het verzonken is en verborgen is in het collectief onderbewuste kan het niet meer aan de oppervlakte komen en gebruikt worden voor de weldaad en de ontwikkeling van het hele land.

Daarmee is de hele Egyptische cultuur verdoemd geraakt en niet alleen de Egyptische cultuur. De Egyptische cultuur staat voor de cultuur van het hoofd, van de ratio, van de logica, terwijl de Nubische cultuur stond voor de magie, de mystiek, het verborgene, het vrouwelijke. Het mannelijke heeft overwonnen, maar is het contact met de diepte van het vrouwelijke kwijtgeraakt. Het is deze balans die jullie gaan herstellen op de reis naar Egypte. Door precies op grens te zitten tussen boven-Egypte en beneden-Egypte, tussen Nubië en het Egypte daarboven, ten noorden daarvan.

Waar de vorige reis in Luxor ging om het openen van het hart, zo gaat de reis in november om het openen van de ‘womb’, de baarmoeder, en het opnieuw naar boven halen van het zwarte goud van Nubië, het eren van de Nubische cultuur en het vergeving vragen aan het vrouwelijke voor de onderdrukking en het misbruik. De dam die de twee werelden gescheiden houdt, is de plek waar jullie de verbinding gaan maken tussen noord en zuid, tussen boven en beneden. En helemaal in de voeten van Egypte, in Abu Simbel, zullen jullie die krachten verankeren uiteindelijk en de verbinding met de rest van de Nijl maken, richting Soedan, Ethiopië en alle landen die verder verbonden zijn vanuit Afrika, met het water van de Nijl. Jullie zullen als instrument optreden en daarmee tegelijkertijd je eigen proces aanraken en bewerkstelligen, vervol-eindigen. Omdat het zwarte goud jullie eigen kracht is die weer aan de oppervlakte komt en dit keer getoond mag worden aan de wereld, waarmee tevens de verbinding tussen zwart Afrika en Europa hersteld wordt.’

(9/10/18)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]