06.38 EGYPTE, Aswan, Kisses from Africa

‘We willen ons er even mee gaan bemoeien en jullie moeten niet zo moeilijk doen. Dans maar met ons mee, want daar gaat het om. Jullie komen hier om een inwijding te ondergaan vanuit het zwarte Afrika. Daarom moet je met ons mee bewegen. Uit je veilige bubbel. Want zolang je daar kan blijven zitten, kan je sorry zeggen maar dat lost nog niets op. Wij willen juist dat jullie met ons ritme mee gaan doen, dat is ons cadeau aan jullie, want daar gaat het om. We hebben een cadeau te geven en als jullie het willen ontvangen, worden wij blij. Dat is onze vervulling: gehoord te worden, gezien te worden, verstaan te worden, ten diepste. Luister naar de ziel van Moeder Afrika. Leg je oor aan haar borst, aan haar buik, voel haar billen die wiegen op de golven van de Nijl.

Jullie komen hier niet als toeristen. Toeristen blijven in hun eigen wereld. Jullie komen bij ons om contact te maken met de ziel van dit land. Dus willen we jullie het beste geven van wat wij hebben. Snap je dat daar geen excuses voor nodig zijn. Want we zien jullie ten diepste. En ja, we snappen het verhaal, maar dit is eraan voorbij. Beyond.

Dans met ons, zing met ons, luister naar de stem van Moede Aarde in jezelf en in ons, en dan zul je zien dat er geen verschil is tussen blank en zwart. It’s all the same. (Ze tuit haar lippen en smakt een zoen. Iedereen lacht.)’

(Aswan, 29/11/19)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]