11.27 BELGIE, Orval, De helende kracht van het hart

‘Wij zijn zeer verheugd om bij jullie aanwezig te zijn, zoals we eigenlijk de afgelopen dagen al bij jullie zijn op subtielere manieren, zowel in de energie, als ook in je eigen hart. Je zou kunnen zeggen dat deze hele workshop wordt aangestuurd door dat liefdesveld, en we proberen jullie daarnaartoe te leiden op alle mogelijke en soms onmogelijke manieren.

Omdat het niet uit te leggen valt, het valt niet te begrijpen hoe de weg naar het hart zich openbaart. Maar jullie verstaan het ten diepste in de humor die jullie delen vanavond, omdat die voortkomt uit een diepe vreugde, uit een diepe vreugde van het samenzijn in dit veld van liefde. Daarin herken je als het ware de goddelijkheid in elkaar en in jezelf.

Uiteindelijk blijft er niets anders over dan deze goddelijke vreugde van het bestaan in zijn puurheid.

Op het moment dat je daaruit raakt, dus eigenlijk in de zondeval terecht komt, dan verkrampt je bewustzijn en verkrampt je hart. Het hart trekt zich samen en kan die goddelijke vreugde niet meer ervaren. En dan krijg je dat het bewustzijn van mensen zich gaat nestelen in zijn hoofd of in zijn bekken. Dus het verplaatst zich en raakt vast in de dualiteit van emoties. En dat zou je kunnen noemen: de angst. Een angstbewustzijn is een verkleind bewustzijn. Het is een lagere frequentie van bewustzijn bedoeld om als je in een gevaarlijke situatie zit, dan trek je even samen. Maar het moment dat je volledig vrij bent en veilig bent, kan je bewustzijn weer uitdijen tot z’n normale grootte.

En je zou kunnen zeggen, in jullie evolutie kan dit bewustzijn steeds verder uitdijen, totdat het uiteindelijk de hele planeet en de hele mensheid omvat. En dan val je samen met het goddelijk bewustzijn. Wij zijn als het ware jullie begeleiders, wij zijn meesters die op de ladder van evolutie een paar treden verder staan. Maar we hebben ook zo onze eigen lessen. Maar vanuit dit niveau mogen we jullie begeleiden als daar vraag naar is. Wij mogen nooit ingrijpen zonder vraag.

We begeleiden mensen zowel op individueel vlak maar ook op collectief vlak, want juist op dit moment op aarde is er een grote transformatie gaande die vele groepen mensen omvat en sommige landen omvat. Dus proberen we informatie te geven over wat er nodig is als homeopathische dosis of als een soort acupunctuur op de aarde, om te zorgen dat die collectieve velden zich kunnen ontwikkelen en kunnen door evolueren.

Wat jullie dit weekend doen, is niet alleen werken aan jezelf, maar werken aan dat collectieve veld van Europa. En de kracht die dat heeft, de kracht van het hart die jullie neerzetten, is zo groot, daar heb je geen besef van. Je steekt als het ware een licht aan in een donkere kamer en dat licht wordt overal gezien.

Wij zijn met dankbaarheid en liefde aanwezig en willen niets liever dan in verbinding zijn met jullie en in de intimiteit verblijven van dit proces. We spreken onze grootste waardering uit voor de stappen die jullie gemaakt hebben gedurende jullie leven om hier uit te komen. Laat je niet ontmoedigen, ga stap voor stap verder en weet dat wij daar altijd zijn om je te begeleiden. Vanaf dit moment kun je ons ieder moment om hulp vragen en weten dat de lijnen open staan. Wees gezegend.’

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]