11.31 BELGIE, Brugge, Door de poort van duisternis

‘Het is in het verborgene, in het duister, dat het licht geboren wordt. Door af te dalen in jezelf en steeds verder in contact te komen met datgene dat moeilijk is, waar je mee worstelt, wat pijn doet – door daar contact mee te maken en erbij te blijven – opent zich als het ware een poort. Een poort die je leidt naar het licht dat daarachter verscholen zit. We zijn allemaal als het ware een poort naar liefde. Meestal houden we de poort gesloten, omdat we bang zijn om onze ware aard te zien, omdat we bang zijn voor het enorme licht dat door ons heen schijnt, omdat we bang zijn voor de liefde die we zijn. We maskeren de liefde met allerlei gedrag, emoties en gedachten, maar hoe meer er van die buitenkant, onze persoonlijkheid, afbladdert, hoe meer je je ware zelf gaat zien, hoe meer je in je werkelijke kracht komt: je essentie.

Daardoor kan je wezen, je Christusenergie, zich manifesteren in de wereld. Dat is degene die je ten diepste bent: je bent de manifestatie van de Christus- of Maria Magdalena-energie, het mannelijke of het vrouwelijke. De lange weg die je bewandelt in je leven tot nu toe is om met die energie in contact te treden, met die grotere kracht die door jou heen werkt. Je bent als het ware een expressie, een manifestatie van die liefdeskracht.

Ieder van ons wordt uitgedaagd om werkelijk in je licht te gaan staan. Om je niet meer kleiner voor te doen dan je bent, om je niet meer te verschuilen maar werkelijk ten diepste te geloven in wat jij te brengen hebt. Dit is het verborgen pad van Maria Magdalena: door de duisternis heen in het volle licht gaan staan en jouw gaven aanbieden aan de wereld om je heen. Dat vergt totale overgave.

Terwijl je heel dicht bij jezelf blijft, wil ik je vragen om je te verbinden met het hemelse Jeruzalem: de licht stad met dertien poorten. Verbind die met het aardse Jeruzalem, de aardse stad met zeven poorten. De zeven poorten staan voor het aardse lichaam en de dertien poorten staan symbool voor het energetische lichaam. Als je je opent voor die hogere energie word je opgetild tot een hogere frequentie: je lichtlichaam wordt geactiveerd. Dan zul je zien dat wat je voorheen conflict noemde, of oorlog, of pijn, dat daar een goddelijke ordening en bedoeling in zit. Er is niets dat niet klopt. Er is niets dat fout is. Alles is precies bedoeld zoals het is. Inclusief het duister en de problemen in je leven. Alle uitdagingen die je tegenkomt op je pad zijn bedoeld voor jou om in liefde te accepteren en je les daaruit te leren. Kun je zien dat er in de schepping niets fout is? Dat er een goddelijke perfectie zit in de imperfectie? Dat zelfs oorlogen en pijn een functie hebben? Dit is de weg die Jezus ging door de kruisiging, door de dood heen. Door de volledige acceptatie van datgene dat pijn doet, komt er een enorme liefdeskracht vrij. Het is deze weg waartoe ik jullie wil uitnodigen: om je kruis te dragen, het volledig te omarmen en daardoor te transformeren. Ben je bereid die weg te gaan met mij?’

(Brugge, Maria Magdalena kerk, 11/11/2014)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]