18.11 NEDERLAND, Amsterdam, Tempel van Maria

Ton praat met B. over Maria in Amsterdam, de vrouwe van alle volkeren.

‘Amsterdam is een blauwdruk van de toekomst van het mensenras. Omdat hier zo ontzettend veel culturen in redelijke harmonie met elkaar samenleven vormt het als het ware een broedplaats, een laboratorium voor de toekomstige tijd, waarin de mensheid zal samensmelten tot een geheel in diversiteit. Mijn aanwezigheid, de aanwezigheid van Maria, de moeder aller volkeren, draagt als het ware al die verschillende kinderen in zich. Ik waak over de stad.

Je zou kunnen zeggen dat de hele stad één grote tempel van licht is, met de red light district in het hart, want ook dat hoort erbij. Het is de verbinding van seksualiteit, hart, vrijheid, cultuur, expressie. Al die zaken vormen een soort mix, waarin de creativiteit van het hart tot uiting kom, tot bloei komt. Mensen voelen zich hier goed en worden geraakt in een zachtheid.

Zoals de profetie voorspelde, komt hier de basiliek van de Vrouwe van alle Volkeren, maar eigenlijk is de basiliek er al, nog niet in de vorm, maar wel in de energie. Jij, B., bent een van de hoeders van die basiliek.

Dit is allemaal niet nieuw, maar op dit moment, vanaf de demonstratie op de Dam 20 september (De Klimaatmars), zal dat een nieuwe impuls krijgen, zal Amsterdam nog meer de leiding nemen in deze ontwikkeling van verbroedering en verzustering tussen volken. Ook alle mensen die hier komen om de stad te bezoeken, om even te proeven voor een paar dagen van deze sfeer, worden steeds meer aangeraakt. Het is de kunst om komende vrijdag echt het hart te visualiseren op de Dam, het hart te visualiseren in het paleis op de Dam. Het zou dan ook heel goed zijn om met een aantal mensen in het paleis te gaan mediteren, omdat daar de vonk wordt ontstoken voor dat brandende vuur van het hart, het vuur van compassie.’

(Ton: Het is gek wat ik zie, het lijkt net alsof het paleis op de Dam transformeert tot de basiliek. Het is net alsof-ie daar helemaal in het middelpunt staat, in het hart van de stad staat.)

‘Want het is niet iets wat buiten de wereld staat of buiten de wereld van vandaag of de cultuur van vandaag. Het is iets wat vanuit het hart ontbloeit en van daaruit straalt het zijn licht naar alle kanten toe. In het hart van de stad ligt het hart van het land, ligt het hart van de koning en het hart van de koningin. Dat is wat steeds meer Amsterdammers zullen gaan beseffen. Dat het een plek is, van niet zozeer toerisme, maar van eerbied en van devotie naar het vrouwelijke toe. Dat zal vrijdag voor het eerst ook veel sterker ervaren gaan worden.’

(16/09/2019)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]