19.05 DUITSLAND, Eifel, Land van de draken

‘Dit is het land van de draken. De draak staat symbool voor vurige aarde-energie, vulkanisch gesteente en een aardse kracht die zich wil manifesteren aan de oppervlakte door uit te barsten. De draak symboliseert tegelijkertijd deze zelfde krachten in de mens die in hem sluimeren.

Uiterlijk gezien lijkt deze draak zich te uiten door middel van boosheid of heftige emoties, maar het is eigenlijk die innerlijke kracht die zich wil uiten in de wereld en soms niet goed begrepen wordt. De kunst is om de draak te bereiken, om je emoties de baas te zijn, ze niet te verdringen of te vergeten, maar ze te gebruiken, te weten dat ze er zijn, te doorgronden, de draak in de ogen te kijken en erop te rijden – ze in bedwang te kunnen houden.

Gebruik je kracht. Gebruik je grootsheid. Gebruik je creativiteit en laat die uitvliegen boven de aarde, alles overziend. Het vuur van de draak reinigt alles wat niet zuiver is, als een verterende kracht die het ego en de persoonlijkheid teniet doen. Dat is de schat die onder de draak verborgen ligt, de spirituele kracht die in ieder mens huist en die zich wil uiten in de wereld. Dit is het spirituele leiderschap dat in deze tijd gevraagd wordt en nodig is om de krachten van verandering en transformatie in goed banen te leiden.’

(20/03/2014)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]