22.06 SPANJE, Alhama de Granada, Fundament van de kathedraal

‘De komende tijd zal er op allerlei vlakken steeds meer chaos ontstaan. Dat betekent dat de noodzaak om steeds meer in je eigen centrum te blijven steeds groter wordt. Daar hebben jullie eigenlijk van kunnen proeven deze week. Door dicht bij jezelf te blijven en door helder te zijn, komt er in zekere zin een soort ordening – een ordening van wijsheid, zou je kunnen zeggen. Waardoor de chaos tot rust komt.

Het is net als: in het midden van een orkaan is er stilte. Dat is voor jullie allemaal de uitdaging, om op welk vlak het ook is – of het familie is, of in je land is, of in je relatie – blijf zoeken naar dat stille middelpunt. Want daarin ligt je kracht en daarin ligt je eigenheid. Je hoeft je niet te verbinden met anderen, behalve als je je verbindt met jezelf. Dus het gaat in eerste instantie om de innerlijke verbinding. En op het moment dat je je daar goed in voelt, ontstaat vanzelf de verbinding naar buiten toe.

Het werk dat jullie gedaan hebben in deze week zou je kunnen zien als het neerleggen van de fundamenten van een kathedraal. Want het is van een grootsheid die je nu nog niet kan overzien. In zekere zin leg je alleen maar een steen neer. Maar die steen leidt tot het gehele bouwwerk. Daarin moet je het grotere plan vertrouwen dat nu al in werking is getreden. Maar het enige wat je doet, is telkens een steen neerleggen. En ieder doet dat op zijn eigen manier, die steen neerleggen, om ervoor te zorgen dat het hele bouwwerk stevig gaat staan. Wat jullie eigenlijk deze week hebben gedaan, is de onderste steen neergelegd. En van daaraf wordt er gebouwd, in het fysieke, in het spirituele, in het emotionele. Maar onderschat jullie werk niet.

Vanaf deze plek, vanuit een andere dimensie, willen we dan ook de dank uitspreken voor ieders bijdrage aan dit grotere geheel. Want dat is eigenlijk wat jullie allemaal gemeen hebben en gedragen hebben, die dienstbaarheid aan het grotere proces. Dat is de kracht die je in de komende tijd het meest gaat helpen. Dienstbaarheid aan het hogere. Alle beweging die is voor jezelf, voor je ego om zo te zeggen, daar word je min of meer op afgestraft. Omdat de energie zodanig verandert dat dat telkens negatief werkt. Op het moment dat je iets geeft voor de ander, geef je direct de positieve reactie terug. Het geeft continu feedback. Zodra je het beperkt of neemt voor jezelf, stopt de energie, zodra je iets geeft, begint het te stromen. Dat heb je eigenlijk kunnen voelen in deze paar dagen.

Wat ik hoor voor morgen, voor Sevilla, is ook weer: gewoon “zijn”. In de energie zijn, op de plek waar je slaapt, daar gewoon afstemmen, en daardoor open je het veld, en dan ontvouwt het zich van daaruit. Nog iets: je hoeft niet veel te doen. Plezier hebben, dicht bij jezelf zijn en contact maken met je innerlijke kern en met de mensen om je heen, ingewikkelder is het niet.’

(27/07/2016)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]