ISRAEL & PALESTINA: Een cursus in compassie

3 video’s met verhalen, inzichten en opdrachten om het conflict in Israël en Palestina beter te begrijpen, te ontrafelen en wellicht te omarmen.

Israel, Gaza, Hamas, Joden, holocaust, bezetting, Jeruzalem, Westbank… het is een conflict om gek van te worden. Het makkelijkst is om één kant te kiezen: we zijn pro-Israël óf pro- Palestina. Of we vegen alles op een grote hoop en kijken ernaar als een ver van mijn bed show.

Het heeft mij vele jaren gekost om enige helderheid in de complexe materie te krijgen. Ik geef sinds 2003 trauma hulpverlening aan zowel Palestijnen en Israëliërs en reisde kris kras door het land. In de tussentijd deed ik veel onderzoek naar de achtergronden van het conflict: via de geschiedenis, de religie, de mythologie maar vooral via persoonlijke verhalen vond ik puzzelstukjes die me steeds dieper inzicht gaven. De uitkomst van mijn zoektocht is dat ik heb leren houden van beide culturen, beide volken, en dierbare vrienden heb aan beide kanten van ‘de muur’.

3 VERHALEN
Graag deel ik mijn inzichten met je en neem ik je mee op een reis naar het hart van onze wereld. Hoe is deze situatie ontstaan? Wat is het verhaal van Israel? Wat is het verhaal van de Palestijnen? En wat is onze eigen rol? 3 perspectieven die je uitdagen om het conflict met nieuwe ogen te bekijken, voorbij de meningen en de polariteit.

Mocht je mijn werk willen ondersteunen, dan is dat van harte welkom. Klik hier voor meer informatie over donaties op stichting Tree of Life> KLIK HIER

DEEL 1: ISRAEL
https://youtu.be/7IyF-IuJPko

DEEL 2: PALESTINA
https://youtu.be/E28Shex4Yns

DEEL 3: ONZE (WESTERSE) ROL
https://youtu.be/Fby6OfUiitc