09.09 ITALIË, Sovana, De terugkeer van de Koning

‘Welkom in de koningskamer. Het is hier dat de wederopstanding van de energie van de koning zal plaatsvinden. Het terugkeren van de koning kan alleen plaatsvinden door het initiëren van het vrouwelijke. Het zijn de vrouwen, de wijze vrouwen, de krachtige vrouwen, de jonge vrouwen die de energie van de koning weer tot leven kunnen wekken. Zoals Maria Magdalena de voeten van Jezus zegende zodat hij in de energie van de Koning geïniteerd kon worden, de Gezalfde, de Messias. Datzelfde ritueel werd op deze plek gehouden, om een gezonde, goddelijke, mannelijke energie wakker te maken om de ordening in het koninkrijk en de verbinding tussen hemel en aarde te herstellen.

Het ritueel van sterven en geboren worden, na de baarmoeder van Moeder Aarde te zijn ingegaan, te sterven in haar armen, de wereldlijke zaken achterlatend, binnen te gaan in de leegte, in het hiernamaals, opgesloten te zijn voor drie dagen, dan terug te keren naar het licht, naar de wereld. Dat was het ritueel dat op deze plek plaatsvond. Als de koning terugkeerde uit het duister, uit Moeder Aarde, droeg hij een wit gewaad en een laurierkrans om zijn hoofd en was hij gezuiverd van alle zonden en duisternis. Hij werd gewassen en gezalfd en gebalsemd met olie. Zijn hele lichaam werd gemasseerd met olie. Dit was een jaarlijks terugkerend ritueel om de leiders te zuiveren, zodat ze afgestemd bleven op de Grote Moeder en geboren werden uit de Grote moeder voor zij hun leiderschapstaken weer op zich namen.

De vulva van de Godin is ook een symbool voor terugkeer naar het hiernamaals om te sterven en opnieuw geboren te worden, dit keer niet uit een vrouw, maar uit de Grote Moeder zelf.

Deze verbinding tussen de zichtbare en onzichtbare wereld is een belangrijk element uit de Etruskische cultuur, die je ook terugvond bij de Egyptenaren en alle oude culturen. Deze verbinding moet hersteld worden, omdat zonder deze verbinding beide werelden zullen sterven en de balans in de vergetelheid raakt. Dit is wat je voelt aan de depressieve stemming bij mensen, ze zijn de verbinding met de spirituele wereld kwijt en ze hunkeren ernaar. Dit is ook de eenzaamheid die je voelt. Het is het verlangen naar die andere wereld. Door getuige te zijn van dit oude ritueel van de terugkeer van de koning, help je om de verbinding tot stand te brengen met deze andere wereld. Help je om een brug te slaan tussen de andere tijd en deze tijd, en deuren te openen, sluiers op te lichten, zwaarte los te laten, onderdrukking op te heffen en de mannelijke energie te herstelllen. Zodat die zijn plaats weer kan innemen in de cirkel van het leven en leiding kan nemen vanuit wijsheid, in plaats van uit angst en kwaadheid.’

(Etruskisch park, naast een tombe, 22/04/XX)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]