22.12 SPANJE, Alhama de Granada, Het heilige vuur

‘Het vuur is een heilig vuur. Het is het vuur van schepping, van creatie, een vuur dat schept door te vernietigen en te transformeren. In de oude tradities waren het de priesteressen die de hoeders waren van dit scheppende vuur. Zoals in de baarmoeder een kind wordt geschapen, zo wordt in de alkoof van het vuur een nieuwe tijd gecreëerd, een nieuwe droom gerealiseerd. Iets wat eerst nog in de sterren geschreven stond, komt langzaam op aarde, verbindt zich met het vuur binnen in de aarde en binnen in jullie eigen lichamen.

Het is dit vuur van passie, van bezieling, het vuur van wijsheid, van gnostieke kennis, dat langzamerhand overal weer gaat branden op aarde. Iedereen voelt hoe het vlammetje wordt aangestoken in zijn eigen hart. Het is de kennis van Maria Magdalena, die een van de dragers was van het vuur. Maar vuur kan niet zonder water, het zijn die twee elementen, het scheppende en vernietigende, en het stromende. En om het compleet te maken hoort daarbij het element van de aarde en het element van de lucht. De vier elementen, die in een alchemistisch proces zorgen voor de evolutie van de ziel, voor het transformeren van lood naar goud. Wat symbolisch betekent dat je ziel zich verheft als een foeniks uit de vlammen, uit de as. Dat proces is in ieder van jullie gaande, het oude sterft, de oude vorm sterft en het nieuwe wordt geboren. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je over te geven aan de krachten van verandering en vernieuwing. Dat is het proces dat mondiaal gaande is, maar dat kan alleen als het door iedereen gedragen wordt. Jullie zijn als het ware die dragers van de heilige vlam. Op het Maria Magdalena Festival in Andalucië worden al deze vlammen tot één groot vreugdevuur samengevoegd. Een vreugdevuur van de ziel, van de overwinning van het licht over de duisternis.

Er is slechts één lichtje, één kaars nodig om een donkere ruimte te verlichten, maar zo is het ook in de wereld: al is er maar één persoon of één groep die het licht aansteekt, daarmee wordt de hele wereld in lichterlaaie gezet.’

(20/04/2018)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]