07.22 PALESTINA, Gaza, Labyrint van de ziel

‘Laat je niet verleiden tot wanhoop, want het labyrint waarin je je bevindt heeft slechts één enkele uitgang, en die uitgang heet de overwinning. Dus wandel rustig door, welke bochten het pad ook neemt. Het verhaal neemt vreemde bochten. Zelfs het sterven van zoveel mensen en kinderen is deel van het verhaal. En ook al is dit in 3D een verschrikkelijk feit en een gebeuren wat een golf van dood, verdriet en woede teweegbrengt, brengt het tevens het zaad voor de oplossing.

Ook al kun je dit nog volledig niet zien, maar wellicht wel bevroeden. In dit explosieve vat vol met emoties wordt langzamerhand het licht geboren in enkele mensen, die uitstijgen boven de donkerte – zoals we jullie net vertelden hoe je kan uitstijgen boven de krachten van kwaad, onbewustheid, arrogantie en onwetendheid. Langzamerhand groeit de boom die ooit een zaadkorrel was, onder de grond, onzichtbaar, totdat hij langzamerhand boven de grond komt, een stam krijgt, eerste blaadjes, en groeit en groeit. Dit is de boom van het leven, die sterker is dan wat je je ook kan voorstellen.

Er is niets wat deze boom kan doen stoppen met groeien. Omdat de levenskracht al in de kiem besloten ligt. Die kiem is gelegd door anderen in het werk van de afgelopen jaren, het lichtwerk dat niet anders kan dan zich voortplanten, omdat het licht niet kan worden tegengehouden door het duister. Het duister heeft geen verweer tegen het licht, sterker nog, het duister verdwijnt door het licht te brengen.

Ga dus rustig door, stap voor stap, ook al begrijp je de weg niet, dat is niet nodig. Vertrouw erop dat je geleid wordt, want jullie zijn beiden betrokken in dit verhaal, dat groter is dan je je kunt voorstellen op dit moment. Pas vele jaren later als je terugkijkt, zul je de logica gaan zien van dit labyrint van de ziel, om het zo maar te noemen.

Je wordt geleid, aan de hand meegenomen tot veredeling van jezelf en tot dienstbaarheid van de mensheid. Dit zijn grote woorden, maar juist in het individuele leven van enkele personen openbaart zich de grootsheid van het universum. Draag je lot met nederigheid en ga stap voor stap, de weg openbaart zich vanzelf.’

(12/02/2009)
[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]