09.25 ITALIE, Monte Amiata, De zielsmissie van Italië

‘Je zou kunnen zeggen dat er in Italië allerlei lagen van de geschiedenis bovenop elkaar liggen. Van de oudste en diepste lagen van de geschiedenis tot het moderne leven, maar ook innerlijke lagen. Je zou kunnen zeggen dat Italië de mens vertegenwoordigt, met Sicilië als onderste chakra, Napels als tweede chakra, Rome als derde chakra, Florence als hartchakra en zo ga je door naar boven toe. Het is bijna de Tree of Life, maar op z’n Italiaans. Je gaat als het ware van boven helemaal naar beneden toe en door het onderste chakra aan te raken en daar de levenskracht weer vrij te maken, de kundalini energie, kan die energie weer terug naar Rome worden gebracht, zodat de macht weer in dienst komt te staan van het hart.

Het hart is Florence. Dat is waar de kunstenaars zitten, waar geld verbonden is met spiritualiteit, met kunst, met levenskunst. Dus het zijn eigenlijk drie verschillende stadia die daar getransformeerd mogen worden. De kerk heeft ook gehandeld vanuit macht en niet zozeer vanuit het hart, dus ook daar mag een omschakeling komen van macht naar kracht en kwetsbaarheid. De paus is daar op zijn eigen manier mee bezig. Die doet daar veel in om die oude macht om te buigen naar een spirituele macht. Rome was niet het centrum van Italië, de Amiata was het spirituele centrum van Italië en eigenlijk moet die energie weer teruggebracht worden van het zuiden naar het noorden, zodat Sicilië verbonden wordt met het hart, en zodat de krachtplek, de machtplek, wat nu Rome is, ook terug wordt gebracht naar het hartcentrum. Dat is eigenlijk jullie opdracht.

Wat helpt daarin? Plezier. Genieten, de schoonheid zien, want dat is waar Italië in zijn zielsmissie voor staat: de schoonheid terug in de wereld brengen. Dat het geld en de macht weer ten dienste staan van schoonheid en niet omgekeerd. De schoonheid van de levenskunst, van het eten, van de kunst zelf, van de filosofie, van de esoterie.

Montefiore, Montelabro, Montenero, Monte Amiata… alle altaren van de Etrusken mogen opnieuw geactiveerd worden zodat het hart opengaat en de bevolking van Florence en van Italië opnieuw verbinding krijgt met de oude wijsheid, met hun oerkennis, met hun oerverbinding met het land en herinnering van waar zij vandaan komen.

Open de zegels van de Etruskische cultuur die destijds gesloten zijn. Schuif het lid van de sarcofaag zodat de ware koning en koningin weer terug kunnen keren in het hart van het land.’

(06/11/2019)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]