22.XX SPANJE, Alhama de Granada, Afronding, De tempel van de zonnegodin

Einde MMF 2019. We sluiten de tempel van vuur af in Alhama de Granada waar we de hele week gewerkt hebben en we stemmen ons af op de deva’s van de natuur om te vragen wat er nog nodig is. Ik zie een soort oude vrouw zitten die in een pot roert en die zegt:

‘Het energetisch werk is het beste wat jullie kunnen doen, want daardoor verandert de blauwdruk vanuit de geschiedenis. Dat is nodig omdat de verstoring van de natuur vooral komt door de mens, de mens die zijn gif over het land spuit, wat voortkomt uit onbewustzijn. Zodra de mens van zijn eigen pijn verlost is, zal die ook anders met de natuur omgaan en met de aarde, en dan kan de natuur zichzelf herstellen, via de bloemen, de vogels, de dieren, de bomen… Dan kunnen alle oude gewassen terugkeren. Maar de eerste stap is nu vooral dat de mens zich kan herstellen en dat ze de gouden tempel van de zonnegodin in Alhama weer mogen terugvinden, zodat het hart mag terugkeren in de stad.

Dit is een oeroude plek, waar mensen altijd bijeen zijn gekomen om de goden te eren. Maar lang geleden is dat ten onder gegaan door strijd en jaloezie en pijn en het gehakketak van mensen op elkaar. Die emotionele lading ligt nog steeds over het land en wordt telkens doorgegeven van generatie op generatie. Maar door jullie werk kan de druk daarvan af worden gehaald en kan het zich helen, kunnen de tegendelen zich verenigen en kan het land daarmee hersteld worden. Maar dat kan alleen maar door middel van het bewustzijn van het hart.

Het ritueel in het Bad van de Koningin, el Bano de la Reina, heeft de energie teruggebracht van de Magdala, de zieneres, de priesteres die haar functie kan vervullen, die haar plek inneemt. Waar deze plek ooit gebruikt is voor macht en verovering, mag het nu gebruikt worden voor heling, verzachting en verbinding. Het is van groot belang dat jullie de bewoners van het stadje daarin betrekken en meenemen in dit proces, want zij zullen het moeten dragen door de jaren heen. Maar doe dat in kleine stapjes, elk jaar een volgend laagje waardoor mensen hun eigen proces kunnen gaan volgen, zowel de mannen als de vrouwen. Dan kan de tempel hersteld worden in haar grootsheid en haar glorie, van de oude Zonnegodin en de Moedergodin.’

Ik krijg de naam Ashtoreth. Ik zie verschillende lagen. Voor de christelijke laag was er natuurlijk de Moorse laag en dat Moorse kasteel in het stadje. Daarvoor was nog een joodse laag, dus dit is ook een kleine joodse kolonie geweest vanuit Granada, waar de Essenen hebben gewerkt. Daarvoor was er een tijd van de sjamanen, en daarvoor een tijd van de Grote Moedergodin.

‘Want de bron is zeer oud. Ouder dan je je kunt voorstellen. De warmwaterbron geeft al duizenden, miljoenen jaren haar water af en brengt daarmee heling. Een diepe energie vanuit de aarde wordt naar de oppervlakte gebracht en kan daardoor voor transformatie zorgen.’

Nu hoor ik opeens een andere soort taal. Het is net alsof er een gebed gebeurt, een gebed om die tempel te… (Ton begint sjamanistisch te zingen).

(24/07/2019)

[travelers-map maxzoom=18 init_maxzoom=10 centered_on_this=true cats=Doorgaves post_types=post]